Radne navike i druge nervirajuce sintagme


Trebalo nam je vremena da se posle leta pokrenemo, saberemo i pocnemo da radimo, onda smo polagano krenuli, pa se desio strajk, koji je trajao predugo za to koliko je jedan semestar kratak i koliko moze da bude sadrzajan ako odlucite da ga takvim ucinite. Situacija na fakultetu, zahtevi studenata i sredstva za osvajanje tih zahteva nisu tema ovog posta, vec odnos prema sebi i prema radu.

Floskule i citati znaju biti jako frustrirajuci i odbojni i iako istiniti, nekad nemas ni potrebu da procackas sta je iza reci naslaganih u poznatu recenicu. Ipak, vracamo se na pricu o trunki talenta i mnogo rada podsecajuci se Edisonove recenice da je genije 1% inspiracije i 99% znoja, ili u originalu i mnogo zvucnije: Genius is 1% inspiration and 99% perspiration.

Tekst koji vam preporucujem je o rutinama, sistemima i spontanosti koji cine kreativni proces. Pored ovog teksta, u navigaciji levo, medju temama, videcete razlicite zanimljive naslove, pa se dajte u dodatnu naobrazbu. Ne morate se nuzno sloziti sa svim navedenim u ovim tekstovima, ali se bacite u citanje, istrazivanje, sta vam tu ne zvuci kao ispravno, da li ste u pravu ili ne, da li ste spremni da se menjate i rastete. Posto manjkamo sa obaveznom udzbenicima, pokadkad cu vam na ovaj nacin davati online literaturu koja je vredna citanja.

No comments:

Post a Comment