David Pearson
David Pearson
je svoj portfolio napunio fantasticnim koricama knjiga. Posebno je po svom sjajnom tipografskom konceptu i besprekornom izvodjenju znacajna Penguin-ova trodelna edicija Great Ideas koju je on dizajnirao.Becca Clason
Becca Clason pravi interesantne slovne kompozicije blisko povezujuci sadrzinu i formu.

Keith Morris
Keith Morris u svojim radovima objedinjuje duh starih majstora kaligrafije i svezinu savremenog mladalackog pristupa.

Teagan White
Neki od njegovih radova vec su se pojavljivali na nasem blogu. Teagan White sjajno kombinuje slova sa ilustracijom koja je njena primarna vokacija.
Vincent de Boer
Putem Instagram profila Vincent de Boer vodi nas kroz svoje kaligrafske eksperimente.
Digitalna kaligrafska fuga
Novi projekat iz studija Sagmeister&Walsh. Fugue je sofver koji servisira cloud infrastrukture. Logo je kao i sam sofver, sam se menja i od naziva ovog servisa pravi digitalne kaligrafske celine razlicite ekspresivnosti. Jednostavna osnovna zica transformise se u bezbroj razlicitih formi. Vise o projektu pronadjite OVDE.
Kako je mogao da izgleda Pikasov muzej u ParizuJulien Lelièvre je na svom sajtu predstavio resenje sa kojim je konkurisao za novi vizuelni identitet renoviranog Pikasovog muzeja u Parizu. Osvojio je drugo mesto na konkursu. Na zvanicnom sajtu muzeja pobednicko resenje nije aplicirano ali se moze pronaci negde dalje, u dubini sajta. Procenite sami koja tipografska igra je adekvatnija. Vise o projektu pronadjite OVDE.
SNL knjigaKultna humoristicka emisija koja se emituje uzivo subotom uvece, Saturday Night Live, proslavila je svoju 40-ogodisnjicu. Za ovaj jubilej priredili su knjigu koju je oblikovao Pentagram, odnosno novi partner u ovoj velikoj firmi, Emily Oberman. Pored upecatljive slovne naslovne strane, vredi pogledati u prelom nekoliko dvolista knjige. Cist, jednostavan, krupan slog sa hrabrim komponovanjem raznorodnih fotografija. Vise o projektu pronadjite OVDE.

Oumph!
Svedski Snask ima novi projekat vredan nase paznje. Iako ne bas virtuozna, ova savremena kaligrafija sjajno se uklapa u vizuelni koncept pakovanja za Oumph! bezmesne obroke koji deluju prilicno mesno. Procitajte vise OVDE.
CarnavalOvaj svoj rad João Loureiro je potpisao sledecom recenicom: Handmade typography with real Carnival serpentines.