Multinacionalno pismo




Grey, reklamna agencija koja ima ispostave sirom sveta, napravila je multinacionalno tipografsko pismo. Slova u njemu su napravljena od geometrijskoh oblika i, u kombinacijama sa bojama, asociraju na pojednostavljene zastave. Vise o projektu pronadjite OVDE.



Novi Penguin Press




Pentagram je redizajnirao Penguin Press. Na projektu je radi tim Michaela Bieruta i zeleli su da naprave logo koji je jednostavniji i snazniji. Pocetak je bilo odbacivanje "The" i rad sa inicijalima, PP. Vizuelno su se vezali za znak za paragraf. O procesu rada citajte na blogu Pentagrama.







Pragmatizam Metjua Kartera

Legendarni tvorac tipografskih pisama od kojih su verovatno najpoznatija sistemska Georgia i Verdana, prica o okolnostima koje su uticale na izgled njegovih slova. Jos inspirativnih i edukativnih prica uvek mozete naci na TED.


Kaligrafske zivotinje




Andrew Fox je sa nekoliko poteza sirokog kaligrafskog pera napravio seriju crteza zivotinja. U nekoliko galerija na njegovom Behance profilu pogledajte ih sve.




Novi Airbnb




AirBNB je popularni internet servis koji spaja one koji izdaju stanove i one koji bi da otputuju a da na destinaciji budu smesteni u prostoru toplijem od hotela. Ovaj servis ima novi vizuelni identitet koji cini cista sanserifna tipografija i upecatljiv znak koji bi se najlakse dao opisati kao srce-spajalica. Taj znak u upotrebi varira kroz razlicite slobodorucne ispise pa tako smeksavaju osnovne vizuale i daju ukupno topliji utisak. Vise o projektu procitajte na BrandNew.